May

Okulda ramazan ayı etkinlikleri kapsamında mani yarışması düzenlendi. Katılım sağlayan öğrencilerin yazmış oldukları maniler oluşturulan komisyon tarafından incelendi ve değerlendirildi. Dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi. Mani yarışmasına katılan öğrecilerimize ve katkı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Çocuk ve genç psikolojisi, ergenlik dönemi ve sorunları, ergenlerle etkili iletişim konulu bir kitap okunarak değerledirmesi yapıldı. Çocuk ve ergenle doğru iletişim kitabı değerlendirmeye alınarak  çocuklar ve ergenle iletişim becerilerinin gelişimi konusunda değerlendirmeler yapıldı. Çalışmada olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Mesleki uygulama öncesinde Din Görevlilerinin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki etik değerler hakkında öğrencilerle farkındalık sohbetleri ve seminerleri düzenlendi. Yapılan seminer ve çalışmaları öğrencilerin yapmış oldukları mesleki tatbikatlarda uygulaması ön görüldü.

Mrt

Millî ve manevi değerler kapsamında  Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, başta olmak üzere şühedayı  anma programları düzenlendi ve hatimler indirildi. Katkıda bulunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşkkür ediyoruz.

Mrt

İ.H.O ve İ.H.L'nin sunduğu imkanları, mezun başarılarını içeren bilgilendirici afiş, broşür, sunum, film, video vb. yöntemlerle öğrencilerin ve velilerin ulaşabildiği tüm sosyal ortamlarda tanıtımları gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda yardımlaşma hasletinin gelişmesi için Okulumuzda  Ramazan ayında “Ramazan Sandığı” uygulaması hayata geçirildi. Katkısı olan tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulun uygun alanlarında özellikle okul koridorlarında hat sanatı kullanılarak, değerler eğitimini destekleyen tarihi dokularla duvar yazıları ve hadisler yazıldı.

Mrt

Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusu müzakere edildi. Öğretmenlerimiz kendi deneyim ve fikirlerini beyan edrek öğrencilerimizin motivasyonunu daim kılmanın yolları arandı.

Mrt

Değerler Eğitimi, Bilim-Sanat ve Sosyal-Kültürel Faaliyetler kapsamında okulumuz sınıfları arasında GENÇ FİKİRLER sunum etkinliği gerçekleştirildi. Bu kapsamda okul içinde, sınıflar arasında SUNUM ve TARTIŞMA etkinlikleriyle öğrencilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri, globalleşen dünyada kendilerini her zaman yenilemeleri gerektiğinin farkına varmaları sağlandı. GENÇ FİKİRLER öğrenci oturumları kapsamında küreselleşme, teknolojiyi yakından takip etme ve teknolojiyi etkin/verimli kullanma konularında sunum etkinlikleri planlanıp uygulandı.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla  planlandıve uygulandı.

ilçemiz Mahallesi'nde var olan bütün mahallelerde cuma namazı kıldırıldı.

Kız öğrencilerimize özel olarak Kur'an kurslarında Vaaz Ve İrşat programları düzenlendi.

öğrencilere Cuma gününe özel olarak Cuma etkinlikleri düzenlendi.

Okulumuz mesleki tatbikat Camisi'nde Her vakitte öğrencilerimiz imam-hatiplik ve müezzinlik uygulamaları yapmaya devam etmektedir.

Okulumuz camisinde kandil programları düzenlendi

Okulumuz öğrencilerine yönelik olarak hadis yarışması düzenlendi

Mrt

Okulumuz 8. ve 12 sınıf öğrencilerimize yönelik seviye tespit sınavı yapıldı. Sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci ve velilere bilgilendirme yapıldı. Değerlendirmenin ardından öğrencilerin çalışma planları değiştirilerek daha verimli hale getirildi.

Mrt

Pansiyonuz öğrencilerinin fiziki alanları düzenlenerek santraç köşesi masa tenis masası ve okuma alanları oluşturuldu. Öğrencilerin gelişiminin merkeze alındığı santraç ve masa tenisi yarışmaları yapıldı.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ACIPAYAM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PANSİYON MASA TENİSİ VE SATRANÇ TURNUVASI

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

MASA TENİSİ                      SATRANÇ

1.HALİL ÖNAL                     1.TALHA ATICI

2.YAHYA KIZILHAN              2.MERTCAN YAVRU

3.NİHAT ÖZAN                    3.HALİL İBRAHİM BAYKAL

Mrt

Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencilerimizin mesleki anlamda deneyim kazanması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda; her cuma namazında farklı iki öğrencinin cemaate müezzinlik yapması sağlanıyor. Okulumuz Öğrencilerinden İSMAİL KIZILHAN cuma namazını kıldırmıştır. Yine okulumuz öğrencilerinden Harun ŞAKIR müezzinlik yapmıştır.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Hutbe konusu: MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNİN UMUDUDUR.

KARAHÖYÜK MAHALLESİ YENİCAMİİ

İMAM HATİP: MUSTAFA ÖĞMEN

MÜZZİN: OĞUZHAN TEKİN

YASSIHÖYÜK MAHALLESİ ÇARŞI CAMİİ

İMAM HATİP: İSMAİL KURT

MÜZZİN: BİLAL YEŞİLYURT

APA MAHALLESİ  CAMİİ

İMAM HATİP: OSMAN OKTAY

MÜZZİN: İZZET AYDINHAN

AVŞAR MAHALLESİ  CAMİİ

İMAM HATİP: MÜMTAZ ARSLAN

MÜZZİN: ABDURRAHİM ÖZEN

Şbt

Imam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen. Kur'an ı kerim'i güzel okuma yarışması il birincisi olmasından dolayı okulumuz öğrencilerinden Ömer Seyfettin Akoy'u Tebrik eder. Hayat boyu muvaffakiyetler dileriz.

--------- GAYRET BİZDEN TEVFİK ALLAHTAMDIR.-----------

Şbt

Imam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen genç muhafızlar hafızlık yararlanması il ikincisi olmasından dolayı okulumuz öğrencilerinden Hasan Basri Cantürk'ü tebrik eder, hayat boyu muvaffakiyetler dileriz.

---------- GAYRET BİZDEN TEVFİK ALLAHTANDIR.------------